MENU
Головна » 2013 » Березень » 22 » Про рівень оплати праці педагогів у 2013 році
 
16:47
Про рівень оплати праці педагогів у 2013 році
Міністерство освіти і науки України цілком поділяє стурбованість профспілкових організацій щодо розміру оплати праці працівників галузі у поточному році. Так, вже неодноразово направлялися листи, у яких порушувалося це питання і перед Кабінетом Міністрів України, й перед Мінсоцполітики України.
 

Беручи до уваги те, що на сьогодні рішення стосовно підвищення у поточному році розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ще не прийняте, Мінсоцполітики повідомило, що посадові оклади (тарифні ставки) працівників встановлюються у розмірах, які діяли станом на 1 грудня 2012 року (крім посадових окладів працівників 1 та 2 тарифного розрядів, які у штатному розписі закладів та установ встановлюються на рівні мінімальної заробітної плати – з 01.01.2013 р. – 1147 грн.). Про це Міністерство освіти і науки України листом від 22.02.2013 № 1/9-132 повідомило керівників установ та закладів освіти.

 

Тобто, на сьогодні жоден працівник галузі освіти не отримує посадовий оклад нижчий за прожитковий мінімум.

 

Водночас, за повідомленням Мінсоцполітики, з метою підвищення у поточному році посадових окладів працівників бюджетної сфери та недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою, фахівцями Міністерства підготовлено та подано на розгляд Кабінету Міністрів України проект постанови, яким передбачалось встановлення посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС у розмірі 852 грн. та забезпечено диференціацію за тими розрядами ЄТС, за якими посадові оклади розраховані таким чином менше мінімальної заробітної плати. Проектом також передбачається щокварталу розглядати результати виконання зведеного бюджету за попередній квартал та вносити пропозиції щодо підвищення заробітної плати у бюджетній сфері, зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника першого тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою за наявності можливостей зведеного бюджету.

 

Джерело: http://mon.gov.ua/ua/pr-viddil/reaction-on-critics/1363944262/

 

Переглядів: 1311 | Додав: moroz | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Джерела інформації
Довідник
Контакти


м. Бурштин