MENU
Головна » 2012 » Жовтень » 15 » Про наших авторів. Анничка Гнатишак
 
16:18
Про наших авторів. Анничка Гнатишак
Є на Прикарпатті, у Косівському районі, живописне село Нижчій Березів, яке лежить серед задимлених гір, дрімучих лісів та видзвонів смерекової мови, розташоване в передгір’ях Карпат по берегах річки Лючки, за 26 км від міста Косова і за 24 км від залізничної станції Коломия. Через село проходить автомагістраль Коломия – Яблунів – Делятин.
Ганна Василівна Гнатишак – вчитель музичного мистецтва Нижньоберезівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, поетеса і композитор. Маючи природний дар до музики, чуле серце, любов до рідної землі, Ганна Гнатишак не змогла не спробувати себе в ролі пісняра.
Перша збірка пісень «Пролісковий дощ» і є мужньою спробою утвердити себе як самодіяльний композитор. А за першою збіркою появилася друга – «І знову дощик». Третя збірка «Різнобарви» вийшла у світ у 2008 році.
За збірку творів «Різнобарви», за популяризацію української пісні, поетичні та музичні твори для дітей Ганна Василівна Гнатишак (Анничка Гнатишак) стала лауреатом обласної премії ім. Марії Підгірянки у номінації «Мистецтво». У 2008 році, вперше за 16 років існування обласної просвітянської премії цю високу відзнаку вручали на малій батьківщині Марії Підгірянки – в селі Білі Ослави, що у Надвірнянському районі. Почесну місію нагородження лауреатів, яких тоді було шість, виконав голова обласного товариства ВУТ «Просвіта» Петро Арсенич.
Веб-проект за збіркою
«Різнобарви» розробляється на нашому сайті.

     
Переглядів: 1756 | Додав: moroz | Рейтинг: 5.0/15
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Джерела інформації
Довідник
Контакти


м. Бурштин