MENU
Головна » 2013 » Березень » 12 » Знову про мови, але вже серйозніше
 
01:09
Знову про мови, але вже серйозніше
Комуніст Олександр Зубчевський заявляє, що засідання парламентського Комітету з питань освіти і науки будуть нелегітимними, поки його колеги не дадуть йому можливості спілкуватися російською, повідомляє сайт КПУ. За його словами, 6 березня під час засідання комітету відбувся черговий конфлікт, пов'язаний з російською мовою, після чого йому довелося покинути засідання.
 

Він заявив, що націоналісти намагаються диктувати йому свої умови та повідомив, що черговий скандал стався під час його доповіді щодо проекту постанови щодо проведення парламентських слухань про удосконалення зовнішнього незалежного оцінювання.
 

"Як тільки я почав свою доповідь російською мовою, мене перервали і зажадали перекладу. Проти перекладу я не заперечував. Якщо вони хочуть робити вигляд, що не розуміють російської мови, то нехай перетворюють засідання на посміховисько", - заявив Зубчевський.

"Однак націоналісти, яких в Комітеті більшість, пішли далі - вони почали наполягати, щоб я в доповіді робив паузи, оскільки перекладач не встигає перекладати мої слова. На що я заявив: хлопці, це ваші проблеми, я буду говорити так, як вважаю за потрібне, і маю на це повне право", - заявив депутат.

Він також зазначив, що під час засідання поставив під сумнів правомочність здійснення перекладу в ході засідання Комітету. За словами Зубчевського людина, якій було доручено здійснювати переклад, є співробітником секретаріату ВР і має зовсім інші посадові обов'язки, що також підтверджує відповідь керівника Апарату Верховної Ради України, де говориться, що в обов'язки співробітника секретаріату здійснення переказу не входить.

"Після цього з боку "опозиціонерів" розпочався "плач Ярославни", що в Апараті ВР немає грошей на перекладача", - зазначив депутат-комуніст, підкресливши, що порадив Ірині Фаріон найняти перекладача за власні гроші і не витрачати бюджетні.

"На словах вони патріоти, а як мова заходить про їх власну кишеню, то відразу намагаються засунути свою лапу в бюджетні кошти", - розповів Зубчевський.

Він зазначив, що поки йому не буде надано можливість вільно спілкуватися російською, усі засідання комітету вважатимуться нелегітимними.

"До тих пір, поки мені не нададуть можливості вільно говорити російською мовою, всі засідання Комітету будуть нелегітимними і мого підпису на протоколах не буде", - заявив секретар Комітету з питань освіти і науки депутат-комуніст Олександр Зубчевський.
 
 
 
Переглядів: 641 | Додав: moroz | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Джерела інформації
Довідник
Контакти


м. Бурштин