MENU
Головна » 2013 » Березень » 22 » Уряд дискримінує працівників освіти?
 
15:38
Уряд дискримінує працівників освіти?
Недотримання визначених чинним законодавством України соціальних стандартів та встановлення заробітної плати, нижчої за мінімальний прожитковий мінімум, є фактичною дискримінацією працівників освітньої галузі з боку уряду Азарова. Про це заявив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Сич.
 

"Зараз оплата праці освітян, як і інших працівників бюджетної галузі, здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки без урахування норм чинного законодавства. Оскільки станом на 1 березня 2013 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 1147 грн., а розмір посадового окладу працівника І-го тарифного розряду – 839 гривень, створюється дисбаланс, який призводить до порушення права рівності всіх громадян, зафіксованого у Конституції України", – зазначив свободівець.

За його словами, мінімальний посадовий оклад апріорі не може бути меншим за мінімальну заробітну плату, а відмовки, які лунають від державних органів, мовляв, це робиться з огляду на нинішню економічну ситуацію, є недоречними.

"У всіх цивілізованих країнах, якщо економіка не забезпечує визначені законодавством соціальні стандарти, уряд не шукає пояснень і не знижує наявні соціальні стандарти, а просто йде у відставку. Адже якщо в законі чітко вказані відповідні соціальні стандарти, їх необхідно належним чином забезпечити, а не шукати сумнівних пояснень. Втім, це лише чергове свідчення правової вакханалії, яка панує в нашій державі з вини чинної влади", - заявив Олександр Сич.

На думку народного депутата України, заробітна плата освітян, нижча за мінімальний прожитковий мінімум, є дискримінацію за ознакою освітнього цензу.

"Образи, які лунають з боку представників чинного режиму на адресу захисників національних цінностей, зокрема щодо "Свободи", є звичайнісінькою маніпуляцією і дешевою пропагандою. А от зниження соціальних стандартів в освітній галузі та фактична дискримінація працівників освіти, що здійснюється владою, є вже реальним проявом соціальної українофобії теперішнього режиму", – підкреслив перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Сич.

Як відомо, у Профспілці працівників освіти і науки заявили, що у разі продовження ігнорування проблем освітян, ситуація може стати некерованою і масштаби акцій протестів буде важко передбачити.

Джерело: http://osvita.ua/school/news/35097/

 

Переглядів: 728 | Додав: moroz | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Джерела інформації
Довідник
Контакти


м. Бурштин