MENU
Головна » 2013 » Березень » 24 » Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти – наймобільніший!
 
09:48
Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти – наймобільніший!
Незважаючи на надзвичайну синоптичну ситуацію, зокрема у столиці, Український центр оцінювання якості освіти, а також Міністерство освіти не змогли надати відповідні рекомендації учасникам пробного ЗНО щодо необхідності відвідання пунктів пробного тестування під час негоди 23 березня. Тільки в суботу, після закінчення тестування та заклику прем'єра Миколи Азарова усвідомити складність ситуації, в Міністерстві освіти змушені були визнати надзвичайність погодних умов і оприлюднили заяву міністра освіти, в якій він попросив батьків і учасників тестування не турбуватися через те, що то вони не змогли дістатися до пунктів пробного тестування.

"Оскільки в деяких областях України склалися надзвичайно складні погодні умови, прийнято рішення про те, що учасники, які не мали можливості сьогодні дістатися до пунктів пробного тестування, зможуть скласти пробне ЗНО у додатковий день", - йшлося в повідомленні міністра Табачника, яке було опубліковано в суботу о 15.00.

Зазначимо, що Український центр оцінювання якості освіти, як суб'єкт адміністрування пробного тестування, має повноваження встановлювати терміни проведення пробного ЗНО. Однак у центрі, незважаючи на завчасні попередження державних служб про значне погіршення погодних умов, не змогли заздалегідь надати відповідні роз'яснення щодо необхідності участі абітурієнтів у тестуванні за несприятливої синоптичної ситуації у більшості областей.

Також, незважаючи на несприятливі погодні умови в більшості регіонів країни, усього два регіональні центру оцінювання якості освіти заздалегідь повідомили абітурієнтів своїх областей про умови неучасті у пробному незалежному оцінюванні.

Зокрема, Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти у п'ятницю повідомив абітурієнтів про перенесення дати пробного тестування на всій території Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Також у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти повідомили, що абітурієнти Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей, які не зможуть дістатися до пунктів пробного тестування 23 березня, зможуть скласти пробне ЗНО у додатковий день.

В інших регіональних центрах, які обслуговують області, що постраждалі від снігопадів і відчувають значні проблеми пересування громадського транспорту не захотіли змінити строки проведення пробного оцінювання і попередити учасників тестування та їх батьків про умови неучасті у пробному ЗНО.

У суботу вранці, незважаючи очевидний колапс транспортної мережі міста та оголошення надзвичайної ситуації в столиці, Київський регіональний центр оцінювання якості освіти, що обслуговує Київську, Черкаську, Чернігівську області, а також Київ, повідомив, що перенесення дати пробного тестування у столиці не буде. Зміна дати проведення тестування стосувалася тільки пунктів тестування Чернігівської області.

Додаткову інформацію про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання необхідно уточнювати в регіональних центрах оцінювання якості освіти.

Як відомо, пробне ЗНО є одним з елементів підготовки абітурієнтів до зовнішнього оцінювання. Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінювання здійснюється на платній основі.

Джерело: http://osvita.ua/test/news/35101/

Грамотність оригіналу збережена.

Переглядів: 1751 | Додав: moroz | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Джерела інформації
Довідник
Контакти


м. Бурштин